• user warning: Lost connection to MySQL server during query query: SELECT data, created, headers, expire, serialized FROM roncskutatas_cache WHERE cid = 'honeypot_protected_forms' in /home/roncskut/public_html/includes/cache.inc on line 27.
 • user warning: MySQL server has gone away query: SELECT name FROM roncskutatas_variable WHERE name LIKE 'honeypot_form_%' in /home/roncskut/public_html/modules/honeypot/honeypot.module on line 102.
 • user warning: MySQL server has gone away query: UPDATE roncskutatas_cache SET data = 'a:0:{}', created = 1652941881, expire = 0, headers = '', serialized = 0 WHERE cid = 'honeypot_protected_forms' in /home/roncskut/public_html/includes/cache.inc on line 112.
 • user warning: MySQL server has gone away query: SELECT s.lid, t.translation, s.version FROM roncskutatas_locales_source s LEFT JOIN roncskutatas_locales_target t ON s.lid = t.lid AND t.language = 'hu' WHERE s.source = 'Select your preferred way to display the comments and click \"Save settings\" to activate your changes.' AND s.textgroup = 'default' in /home/roncskut/public_html/modules/locale/locale.module on line 374.
 • user warning: MySQL server has gone away query: INSERT INTO roncskutatas_locales_source (location, source, textgroup, version) VALUES ('/node/5805', 'Select your preferred way to display the comments and click \"Save settings\" to activate your changes.', 'default', '6.31') in /home/roncskut/public_html/modules/locale/locale.module on line 390.
 • user warning: MySQL server has gone away query: DELETE FROM roncskutatas_cache WHERE cid LIKE 'locale:%' in /home/roncskut/public_html/includes/cache.inc on line 178.
 • user warning: MySQL server has gone away query: SELECT info FROM roncskutatas_system WHERE type = 'theme' AND name = 'roncskutatas2_design' in /home/roncskut/public_html/modules/system/system.module on line 1049.
 • warning: array_map() [function.array-map]: Argument #2 should be an array in /home/roncskut/public_html/modules/system/system.module on line 1050.
 • warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, null given in /home/roncskut/public_html/includes/theme.inc on line 1845.
 • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/roncskut/public_html/includes/theme.inc on line 1845.
 • user warning: MySQL server has gone away query: SELECT * FROM roncskutatas_menu_router WHERE tab_root = 'node/%' ORDER BY weight, title in /home/roncskut/public_html/sites/all/modules/ctools/includes/menu.inc on line 293.
 • user warning: MySQL server has gone away query: SELECT dst FROM roncskutatas_url_alias WHERE src = 'admin/settings/actions' AND language IN('hu', '') ORDER BY language DESC, pid DESC in /home/roncskut/public_html/includes/path.inc on line 68.
 • user warning: MySQL server has gone away query: SELECT s.lid, t.translation, s.version FROM roncskutatas_locales_source s LEFT JOIN roncskutatas_locales_target t ON s.lid = t.lid AND t.language = 'hu' WHERE s.source = 'Triggers are system events, such as when new content is added or when a user logs in. Trigger module combines these triggers with actions (functional tasks), such as unpublishing content or e-mailing an administrator. The <a href=\"@url\">Actions settings page</a> contains a list of existing actions and provides the ability to create and configure additional actions.' AND s.textgroup = 'default' in /home/roncskut/public_html/modules/locale/locale.module on line 374.
 • user warning: MySQL server has gone away query: INSERT INTO roncskutatas_locales_source (location, source, textgroup, version) VALUES ('/node/5805', 'Triggers are system events, such as when new content is added or when a user logs in. Trigger module combines these triggers with actions (functional tasks), such as unpublishing content or e-mailing an administrator. The <a href=\"@url\">Actions settings page</a> contains a list of existing actions and provides the ability to create and configure additional actions.', 'default', '6.31') in /home/roncskut/public_html/modules/locale/locale.module on line 390.
 • user warning: MySQL server has gone away query: DELETE FROM roncskutatas_cache WHERE cid LIKE 'locale:%' in /home/roncskut/public_html/includes/cache.inc on line 178.


Egyenruha

Találóskérdés. Kinek az egyenruhája volt ez? (Sajnos nem kakaóval lett leöntve)
Saját fotó.

Üdv. Tyimosenko
Felt.: Baka

Egyenruha Megosztás
0
Értékelésed: Nincs


Mester képe


"Elég nehéz volt fotózni, mert a kattintás pillanatában már visítva rohant hozzám a múzeumi felügyelő, hogy tilos a fényképezés. Legalábbis itt."

Akárcsak a magyar múzeumokban, itt is fizetni kell a fotózásért a bejáratnál. Viszonylag szerény összegért adnak egy jelvényt és lehet fotózni orrba-szájba. Csak annyit kérnek még, hogy lehetőleg ne használj vakut. De alkalmanként azt is elnézik.


lurkerr képe


Tótok meg a 18. században alakultak ki úgy hogy a bejövő cseh és lengyel etnikum keveredett egymással.
Szlovák nyelv nincs.A cseh nyelv egy keleti nyelvjárása.
Hír TV-ben volt erről egy műsor kb. fél évvel ezelőtt.

Ja és 1848-ban nem ismerték el magukat nemzetiségnek!No comment...


lurkerr képe


trianon egyik mérföldköve sajnos az h. ezekez az alja népeket(tót,oláh,rác) beengedtük tömegével a 18. század elején.A felszabadító háborúk utánni veszteséget kiheverte és pótolta volna azország saját nemzetiségéből.Kár volt beengedni ezeket az alja népeket anyg kár.Vagy középre kellet volna tenni őket h. körbevegyék a magyarok és az etnikai határ se ment volna beljebb akkor.Asszimilálodtak volan maguktól.
Azt meg kikérem magamnak h. Erdély tele volt oláh állattal.Egyes vármegyékben többen voltak(Hunyad,Fogaras,Krassó-Szörény) de egybevetve nem voltak többen a magyarnál.Német is több volt de azokat meg elüldözték 1945 után mint innen is a megmaradtat. :-(


CW4AUS képe


Tisztelem hozzászólásodat. No more comments.


Balázs képe
SzerkesztőKiemelt támogató


Trianon a mi hibánk is, de nem szabad kizárólag magunkat okolni. Hibásak azok az aljas népek is, akiket évszázadokon át fogadott be folyamatosan a Magyar Királyság, amiért cserébe ők az első adandó alkalommal hátba szúrták, elárulták, és feldaraboltatták!

A másik, h magyar hazánkat valakik nagyon kinézték, fajtánkat alighanem nem akarják a föld színén látni. Ennek köszönhetjük Trianont is, és a minket rendkívül (más népekhez képesz sokkal jobban) sújtó egyéb sorscsapásokat. Miért pont mi? Ezek a valakik nem bírják elviselni, hogy a mi fajtánk ősibb mint az övék, és a mi kultúránk sokszor gazdagabb mint az övék. Persze változnak az idők, most már pénzzel jönnek, nem katonákkal. "Fölvásároljuk Magyarországot, Lengyelországot és Man Hattant."

Éljen a Magyar Királyság!


Eusebius képe


Kicsit későn reagálok, de sajnos Trianonnak be kellet következnie, igaz a határokat kissé arrébb húzták meg. Erdély tele volt románnal, a délvidék déli szlávokkal, az északi-, északkeleti-kárpátok tótokkal, ukránokkal (a fene tudja hogy hívták magukat). Beengedtük őket, igen mi, illetve a földesuraink, nemes uraink. Jött a nacionalizmus a 19. sz. végére, vesztes háború, széthulló monarchia, történelmi alkalom. Ezt örökltük a történelemből, kellettek az idegenek a török meg a tatár miatt, ők meg jöttek szívesen, volt hely, volt gazdagság. Talán fel kellene róni, hogy miért nem olvasztotta be a befogadó a befogadottat évszázadokon keresztül. Anglia ma ugyanez, ott is bajok lesznek a pakikkal, lengyelekkel, csak idő kérdése.

Az más, hogy a határokat rendesen, etnikai alapon kellett volna meghúzni, de a sírás, jajjveszékelés, jogos ellenállás mögött nem volt hadsereg, ami megvédhette volna a Román határ melletti elcsatolt magyar nagyvárosokat, a Szlovák határ másik oldalán a 30-50 km színmagyar területeket, stb.

Ezt magyarként írom, akinek fáj Trianon, de magunknak is köszönhetjük, hogy ide jutottunk.

Ja, és Mátyás után Horthy volt az első, magyar érdekeket képviselő uralkodó :-o


P@nther képe


"Kormányzóságát elég sokáig átmenetinek tekintette."

Azt lehet tudni,hogy kb. meddig?
üdv.


Ajtony képe
Tiszteletbeli Tag


Horthy "uralkodói" ambíciói szerintem sokkal később alakultak ki markánsan. Kormányzóságát elég sokáig átmenetinek tekintette. Én is az antant-fenyegetésnek tulajdonítom a restaurációs kísérletek letörését.


BA. képe


"Tévedés, a nép szerette. Horthy és a baráti köre a ludas abban, hogy nem maradhatott magyar király."

Azért ez eléggé elfogult vélemény szerintem.
Ne feljetsétek el, hogy nagyon sokan úgy érezték, Károly az eckartsau-i nyilatkozattal (amelyben lemondott az uralkodói jogok gyakorlásáról) tkp. cserben hagyta az országot, majd 2 forradalom, és megszállás után, amikor nagyjából konszolidálódott a helyzet, bejelntkezett a hatalomért.
Arról nem is beszélve, hogy az antant elég világossá tette: nem tűrik a Habsburg restaurációt, és egy ilyen kísérlet a délszláv-román-csehszlovák megszállást von maga után.
Károlynak persze nem volt vesztenivalója ha nem sikerül a dolog, visszarepül Svájcba, ő így is-úgy is emigrációban élt.
Én nem vitatotm, hogy 1921-re kialakultak horthy személyes ambíciói is, és nyilvánvalóan ez is szerepet játszott a Károly elleni fellépésben, de a döntő sztem mégiscsak az antant fenyegetés volt.


P@nther képe


Közfelkiálltással ravalufot királynak!!!! :-D :-D :hammer:

Jó most is,mert 2004-ben magyarországhoz csatolták Európát,most meg Romániát. :-D :-D (nézőpont kérdése)
Melyik uralkodóház vagy főnemesi család tagja felelt volna meg a magyar társadalomnak,mint király?


P@nther képe


Én viszont az 1301 előtti állapotot tartom elfogadhatónak. :-D :-D

67-utáni időszak egész jó,"megspékelve" pár reális kisebbségi törvénnyel és pár gyönyörű kitűntetéssel. 8-)


P@nther képe


Nem volt idő megszeretni.Békében talán ment volna,de háborúban nem. Főleg a békepolitikája miatt...


P@nther képe


Károly rosszkor volt jó helyen...


Ajtony képe
Tiszteletbeli Tag


Huha, ez nagyon messzire vezető téma...

Lehet, hogy egy markánsabb uralkodó lett volna Károlynál, akinek a háborús helyzet nem is igazán illett a habitusába, csak "megörökölte" a koronával együtt. Nomeg nem hiszem, hogy Károlynak egyáltalán felelősséget kellene tulajdonítani a háború elvesztésében.


P@nther képe


Nem szerette a magyarokat,de talán jobb király(császár)
vált volna belőle,mint Károlyból...


Tyimosenko képe


Ez jó. :)

Van képem az autóról is, ha érdekel benneteket feltehetem azt is.
Érdekes, de még lövésnyom is van a hátsó ajtón, szerintem talált is...


Attila képe
Törölt felhasználó


Azt hitték legifj. Gavrillo Princip fotóz éppen, és azért rohantak rád sikítva.


fish01 képe


Kisérteti látvány..annak ellenére nem kívánja neki az ember, hogy (ahogy írtátok), nem volt éppen nagy hívünk... :-(


Tyimosenko képe


Igen, Ferencz Ferdinándé.

Elég nehéz volt fotózni, mert a kattintás pillanatában már visítva rohant hozzám a múzeumi felügyelő, hogy tilos a fényképezés. Legalábbis itt.


NaVi képe


Igen, Ferenc Ferdinand viselte. Itt Dublinban lattam Michael Collins egyenruhajat, amit akkor viselt, amikor lelottek egy merenylet soran (asszem 1922-ben). Az oven is ilyen szinu a verfolt.
Mellesleg gyulolte a magyarokat. Nem Collins.

Udv.: NaVi


P@nther képe


Szurmay Sándor?


Zámbori képe


Stromfeld Aurél?


Rudi képe


Ferenc Ferdinánd ruhája amiben meggyilkolták?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek
Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.